Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2023

Зрадив присязі та очолив псевдоорган в окупованому Бердянську -  підозрюється колишній співробітник міграційної служби

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді колишньому співробітнику міграційної служби  (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, начальник територіального підрозділу Головного управління ДМС у Донецькій області після початку повномасштабного вторгнення військ рф зрадив присязі та перейшов на бік ворога. У червні 2022 року він добровільно очолив у незаконно створеному окупантами "Управлении внутренних дел по г. Бердянск и Бердянскому району" міграційний підрозділ. Працюючи на ворога, він активно виконував їх доручення та накази. 
 
З метою внести свій особистий внесок для встановлення на окупованій території юрисдикції держави-агресора підозрюваний організував роботу так званих "Пунктов приёма документов на гражданство Российской Федерации Управления внутренних дел по г. Бердянск и Бердянскому району". Через них місцеве населення примушували до отримання паспортів та громадянства рф.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1252