Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2023

Поширював матеріали, які містять пропаганду країни-агресора  – судитимуть ще одного жителя Запоріжжя

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду  обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом поширення матеріалів, які містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої в 2014 році (ст. 436-2 КК України).
 
За даними слідства, військовий пенсіонер, будучи прихильником «русского мира»,  через одну із заборонених соціальних мереж активно поширював матеріали на підтримку окупантів. На власній сторінці шляхом функції «репост» він надавав відкритий доступ для перегляду іншим користувачам публікацій, у яких виправдовуються та визнаються правомірними дії країни-агресора.

За результатами лінгвістичної експертизи, ці матеріали містять публічні заклики, направлені на порушення основ національної безпеки. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1311