Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2023

Зайняли керівні посади в псевдоміністерствах «фінансів» та «спорту», створених на окупованій території Запорізької області – підозрюються двоє громадян України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури так званим «міністру фінансів» та «заступнику міністра спорту»  повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1  КК України). 
 
За даними слідства, у травні 2022 року мешканка Донеччини була призначена окупантами «начальником главного управления финансов, имущественных и земельных отношений военно-гражданской администрации Запорожской области».  У грудні того ж року жінка отримала «підвищення» та добровільно очолила так зване «Министерство финансов военно-гражданской администрации Запорожской области». До сфери її діяльності входило переналаштування фінансової системи регіону під стандарти країни-агресора: введення в обіг російського рубля та облік ліцензованих суб’єктів, які ведуть господарську діяльність, тощо. 
 
Інший підозрюваний, будучи директором дитячо-юнацької спортивної школи Мелітополя, прийняв пропозицію очолити так званий «департамент культуры, спорта и молодежи военно-гражданской администрации г. Мелитополь». Надалі його призначили заступником міністра в новоствореному псевдооргані - «Министерстве культуры, спорта и туризма военно-гражданской администрации Запорожской области». Працюючи на ворога він забезпечував реформування галузі культури та спорту під стандарти РФ. Особисто проводив зібрання зі спортивними тренерами, яких схиляв до співпраці з представниками держави-агресора. Також батькам учнів «пропонував» відновити навчальний процес у спортивних школах за програмою країни-агресора.
 
                                                                 
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1252