Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

Прокуратура довела фіктивність правочинів, укладених товариством із метою ухилення від сплати до бюджету майже 800 тис. грн

Рішенням суду задоволено позов Пологівської окружної прокуратури в інтересах Оріхівської міської ради до суб’єктів господарювання про визнання недійсними договорів купівлі-продажу нерухомого майна та припинення речових прав на нерухоме майно. 
 
Ще в 2019 році рішенням суду задоволено вимоги прокурора,  з товариства до місцевого бюджету стягнуто майже 800 тис. грн доходу, отриманого від безпідставно набутого майна.

Із метою ухилення від виконання судового рішення відповідач на підставі фраудаторних правочинів передав належний йому цілісний майновий аграрний комплекс, на який можливо було звернути стягнення, на користь «іншого» товариства, власником якого теж є він. А зі спливом певного часу аналогічним чином відчужив зазначене майно на користь третьої юридичної особи, яка також належала йому на праві власності.
  
Суд погодився з позицією прокурора про те, що новий власник об’єктів нерухомості є та ж сама фізична особа та відчуження майна здійснено з метою ухилення від погашення боргу.
 
Після набрання судовим рішенням законної сили за рахунок спірного нерухомого майна буде погашена заборгованість перед місцевим бюджетом.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1368