Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2023

Очолили окупаційні органи влади на тимчасово окупованих територіях Мелітопольського та Василівського районів 

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну підозрювані, підтримавши окупаційний режим країни-агресора на тимчасово окупованих територіях Мелітопольского та Василівського районів, почали  активно співпрацювати з ворогом.
 
Один із них з травня 2022 року добровільно очолив незаконно створений на території Василівського району орган - «Пришибский поселковый совет». 
 
Інша підозрювана у червні 2022 року була призначена головою так званої «администрации Чкаловского сельского поселения Мелитопольского района Запорожской области».
 
                                                      
 
Виконуючи покладені на них обов’язки, псевдопосадовці здійснювали загальне керівництво підпорядкованими їм незаконними органами влади, забезпечували підбір кадрів до них. З метою підвищення іміджу країни-агресора організували серед місцевих мешканців видачу російської «гуманітарної допомоги», під час якої закликали до підтримки окупаційної влади та військ. У різний спосіб змушували населення до отримання російських паспортів та реєстрації у пенсійній системі країни-агресора шляхом оформлення так званих «страхових номерів індивідуального особового рахунку».
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1337