Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2023

Викрито та повідомлено про підозру експравоохоронцю із Запорізької області, який добровільно співпрацював з представниками країни-агресора

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито та затримано колишнього працівника правоохоронного органу за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, поліцейський одного з структурних підрозділів Бердянського районного управління поліції залишився на тимчасово окупованій території Запорізької області та, зрадивши присязі, перейшов на бік ворога. Він добровільно вступив до лав так званої «народной милиции м. Бердянска». 
 
Співпрацюючи з окупантами правоохоронець передавав інформацію про колишніх своїх колег та наявну в них табельну вогнепальну зброю, а також про місця проживання і діяльність проукраїнськи налаштованих містян.
 
Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України на контрольованій території України.
 
                 
 
Йому повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу Запорізького управління ДВБ Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1438