Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

У держзраді підозрюється колишній поліцейський з Бердянського району

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, на початку квітня 2022 року старший інспектор одного з відділень Бердянського районного відділу поліції не дотримавшись складеної ним присяги на вірність Україні, залишився на тимчасово окупованій території Запорізької області та перейшов на бік ворога. Він розпочав службу псевдоправоохоронному органі "Приморский ОП УВД по городу Бердянску и Бердянскому району".
 
Працюючи на окупантів, поліцейський надавав інформацію  про  місцевих мешканців та колишніх своїх колег, у тому числі про на наявну в них табельну вогнепальну зброю. Крім цього, активно займався добором  кадрів, та агітував своїх колишніх колег зрадити Україні. Також патрулював місто на службовому автомобілі, що належить Нацполіції України.
 
Наразі підозрюваного звільнено з органів Нацполіції України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1336