Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

У прокуратурі відбувся спільний семінар щодо особливостей процесуального керівництва, виявлення, фіксації та досудового розслідування у кримінальних провадженнях в сфері охорони лісових ресурсів

27 січня 2023 року з метою протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони та збереження лісів у Запорізькій обласній прокуратурі під головуванням заступника керівника обласної прокуратури Наталі Максименко проведено спільний навчально-методичний семінар з правоохоронними та контролюючими органами.
 
            
 
Учасники семінару обговорили ряд цікавих питань, зокрема порядок взаємодії між органами досудового слідства, прокуратури, уповноваженими органами нагляду (контролю) під час виявлення, фіксації злочинів зазначеної категорії та особливості проведення досудового розслідування в них. Також акцентовано увагу правоохоронних органів на особливостях залучення державних установ та органів місцевого самоврядування представниками потерпілої сторони.
 
 
З урахуванням масштабного реформування лісомисливського господарства України, пов’язаного зі створенням нових підрозділів та розмежуванням відповідних повноважень, учасникам заходу доведено нову структуру цих органів та їх повноваження.
 
 
Загальна кількість учасників заходу склала понад 70 осіб. У ньому брали участь представники Спеціалізованої екологічної прокуратури та окружних прокуратур, Головного управління Нацполіції в області та територіальних підрозділів, Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, Південно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізька та Херсонська області), Національного заповідника «Хортиця», Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.
 
Напрацювання та обмін досвідом учасників семінару сприятиме виявленню, припиненню та попередженню правопорушень у сфері охорони та збереженні лісів, а також поновленню державних інтересів у цій сфері.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1509