Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Працює на окупантів так званим «советником министра здравоохранения» у захопленому Мелітополі – підозрюється житель Донеччини

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури мешканцю Донеччини  повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1  КК України). 
 
За даними слідства, підозрюваний, який раніше обіймав посаду "министра здравоохранения" так званої "ДНР",  з метою  подальшої співпраці  з окупантами приїхав до тимчасово окупованого Мелітополя. Зайнявши псевдопосаду директора «Департамента здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области», він виконував вказівки окупаційної адміністрації  та брав активну участь в організації ефективної системи  охорони здоров’я на так званій «звільненій» території Запорізької області.
 
Працюючи на окупантів, чоловік розпоряджався захопленим майном медичних закладів, за його участю були переоблаштовані місцеві лікарні у військові шпиталі  для лікування поранених російських військовослужбовців. 
 
У грудні минулого року його призначено на посаду так званого «советника министра здравоохранения Военно-гражданской администрации Запорожской области», яка пов’язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1684