Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2023

На Запоріжжі  ще шістьом поліцейським-зрадникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної  прокуратури ще шістьом колишнім правоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, після російського вторгнення шість поліцейських зі структурних підрозділів Василівського районного управління поліції не дотримались складеної ними присяги на вірність Україні та перейшли на бік ворога.

З травня 2022 року підозрювані добровільно поповнили лави так званих «Народной милиции г. Каменка-Днепровская» та «Народной милиции пгт. Михайловка»,  які незаконно створені окупаційною адміністрацією на захопленій території Василівського району. 
 
Працюючи на окупантів, схиляли своїх колег до вступу «на службу» в окупаційні правоохоронні органи, агітували місцевих жителів не чинити опір та співпрацювати з «новою» владою.  
 
По теперішній час вони виконують вказівки та розпорядження окупантів та використовують теоретичні знання і практичні навички, отримані в Україні, з метою зміцнення ворожої влади на тимчасово захопленій території. 

Наразі всіх підозрюваних звільнено з органів Нацполіції України.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1307