Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Очолила школу та впроваджувала освіту за стандартами країни-агресора в окупованій Якимівці - судитимуть директорку школи

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директорки однієї з шкіл Якимівської об’єднаної територіальної громади за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
 
Розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року директорка  однієї із шкіл селища Якимівка після окупації військовими країни-агресора Мелітопольського району добровільно погодились на співпрацю з ворожою владою. Після того як цей навчальний заклад  став підконтрольним окупаційній адміністрації, освітянка погодилась очолити його та швидко впровадити там  російські стандарти освіти.  
 
Про псевдопризначення та свої «педагогічні» наміри  публічно повідомила колективу школи, після чого розпочала активно оновлювати програму викладання з використанням російських підручників. 
 
Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювали слідчі Відділу поліції № 1 Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1498