Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2023

Шахрайство на продажу неіснуючих генераторів – підозрюється мешканець Запоріжжя

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури  м. Запоріжжя громадянину повідомлено про підозру в шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
 За даними слідства, 35-річний запоріжанин, перебуваючи під вартою за вчинення чергового корисливого злочину, розробив схему шахрайського заволодіння майном громадян. З цією метою в додатку «ОЛХ» він розмістив фейкове оголошення про продаж генераторів, які через проблеми з електрикою у воєнний час мають попит серед українців, оцінивши їх у 23 тис. грн за одиницю. Після цього, у листуванні з потенційними покупцями методом психологічного тиску змушував перераховувати повну або часткову передплату на підконтрольні йому банківські рахунки. Отримавши гроші, більше на зв'язок не виходив. У такий спосіб він привласнив майже 100 тис. грн.
 
                    
 
Слідство триває, встановлюється коло потерпілих від злочину громадян.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1319