Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Впроваджувала російську освіту під час окупації м. Кам’янки-Дніпровської – на Запоріжжі депутатці-освітянці повідомлено про підозру у колабораціонізмі

Керівником Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру депутатці Запорізької обласної ради у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, депутатка Запорізької облради, яка очолювала одну зі шкіл  у  м. Кам’янка-Дніпровська, після окупації військами країни-агресора міста прийняла пропозицію ворога про співпрацю. Жінка погодилась у підконтрольному їй навчальному закладі впроваджувати стандарти освіти держави-агресора. Використовуючи надані ворогом псевдоповноваження, підозрювана оновила програму викладання із використанням російських підручників, змінила форму оцінювання школярів на 5-ти бальну.
 
Крім цього, з метою отримання підпорядкованим їй колективом вчителів відповідної кваліфікації для викладання дисциплін за сучасними російськими освітніми стандартами організувала їм проходження спеціалізованих курсів підвищення кваліфікації у м. Євпаторії анексованої АР Крим.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1861