Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

Шахрайство з землею на понад 330 тис. грн - на Запоріжжі підозрюється злочинне угруповання, до складу якого входили державні реєстратори

За процесуального керівництва Василівської окружної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи, за фактом зловживання службовим становищем, несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах або зберігається на носіях такої інформації  та шахрайства (ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 362, ч. 4 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, мешканець с. Водяного організував схему незаконного набуття собі у власність земель лісу та сільськогосподарського призначення. Для реалізації злочинного плану залучив двох державних кадастрових реєстраторів та інженера-землевпорядника. Шляхом внесення до  земельного кадастру недостовірної інформації члени злочинного угруповання перереєстрували за їх організатором землі державної та комунальної форм власності, що розташовані у  Василівському районі, вартістю понад 330 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснює група слідчих Василівського районного управління поліції та ГУ Націполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1318