Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

Забезпечення взаємодії органів правопорядку в протидії кримінальним правопорушенням у сфері інформаційної безпеки держави та використання комп'ютерної техніки - в Запорізькій обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи

В обласній прокуратурі під головуванням першого заступника керівника відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з забезпечення належної взаємодії територіальних органів правопорядку із запобігання, виявлення, припинення кримінальних правопорушень, пов'язаних із посяганням на інформаційну безпеку держави та у сфері використання комп'ютерної техніки.
 
 
В умовах воєнного стану запорізькими правоохоронцями вживались заходи до припинення та розслідування злочинів цієї категорії: торік виявлено 51 відповідне кримінальне правопорушення. Приділено увагу й викриттю та розслідуванню цих злочинів, вчинених у складі організованих злочинних груп. До суду передано обвинувальний акт стосовно директора структурного підрозділу однієї з всеукраїнських фінансових компаній та його підлеглих, які шляхом несанкціонованої зміни інформації, що оброблюється в автоматизованій системі, незаконно заволоділи грошовими коштами товариства в сумі понад 600 тис. грн. 
 
                             
 
Під час засідання обговорено проблемні питання взаємодії оперативних та слідчих підрозділів та їх напрацювання на цьому напрямі. Зауважено на підвищенні уваги до викриття осіб та їх груп, які за допомогою месенджерів та соціальних мереж підтримують збройну агресію, закликають до повалення конституційного ладу, зміни територіальної цілісності нашої держави тощо.
 
Діяльність із протидії кримінальним правопорушенням проти інформаційної безпеки держави та іншим, що вчинені у кіберпросторі, триває і є пріоритетною.
 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1282