Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

На Запоріжжі підозрюють 3-х учасників злочинного угруповання, які заробляли на організації безперешкодного перетину громадянами лінії зіткнення

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру трьом громадянам, які у складі організованої злочинної групи отримували неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення представників територіальних органів влади про безперешкодне проходження особами фільтраційних заходів (ч. 3 ст. 28, ч. 2  ст. 369-2 КК України).  
 
За даними слідства, 41-річний чоловік, переїхавши до Запоріжжя через окупацію свого міста, розробив злочинний план збагачення за рахунок отримання систематичних грошових винагород від цивільних осіб за безперешкодний перетин лінії розмежування. Для його реалізації залучив свою дружину та знайомого, які безпосередньо займались пошуком «зацікавлених» громадян пройти фільтраційні заходи за «спрощеною схемою». Частина отриманого ними прибутку передавалась  посадовим особам органів влади.
 
                                           
 
Позачергове внесення  пасажира до транспортного засобу, який включений за списком до автоколони для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію, коштувало для однієї людини в середньому 1 тис. доларів США. 
 
Діючи згідно з зазначеною схемою члени злочинного угруповання отримали неправомірну вигоду на загальну суму 11 200 доларів США та 40 тис. грн.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та слідчими Головного Управління Нацполіції в Запорізькій област
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1440