Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

Керівнику окупаційного правоохоронного органу Василівки та 6-м його підлеглим повідомлено про підозру в колабораціонізмі

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру 7 громадянам України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, колишній правоохоронець з Донецька, підполковник міліції, звільнений у 2015 році  з органів МВС України за станом здоров’я, добровільно пішов на співпрацю з ворогом  та погодився очолити незаконний правоохоронний орган, створений в окупованій Василівці. 
 
Зайнявши посаду начальника так званого «управління внутрішніх справ по м. Василівка і Василівському району Головного управління внутрішніх справ в Запорізькій області», він розпочав впровадження положень кримінального законодавства РФ у повсякденну «діяльність» цього псевдооргану.  Підозрюваний забезпечив набір особового складу та надав своїм підлеглим повноваження вчиняти незаконні затримання та обшуки із метою виявлення проукраїнськи налаштованих громадян тощо. За репресивні заходи відносно місцевого населення отримав позивний «Берія».
 
Інші 6 підозрюваних – мешканці Василівського району, які  добровільно вступили до лав так званої «народної міліції» в окупованому м. Кам’янка-Дніпровська, а саме «відділу поліції № 2 Управління внутрішніх справ по м. Василівка та Василівському району Головного управління МВС по Запорізькій області». По теперішній час всі вони реалізовують надані їм повноваження з метою підтримання та зміцнення ворожої влади на тимчасово захопленій території Василівського району.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Запорізького управління ДВБ Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1238