Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

Зрадили присязі на вірність Україні та перейшли на бік ворога – на Запоріжжі судитимуть ще 9-х  колишніх поліцейських із Чернігівки

За процесуального керівництва Запорізької обласної  прокуратури до суду скеровані обвинувальні акти стосовно ще 9-х колишніх правоохоронців. Їм інкримінують вчинення державної зради в умовах збройного конфлікту (ч. 2 ст. 111 КК України).

 
Розслідуванням встановлено, що на початку квітня 2022 року працівники структурних підрозділів Бердянського районного відділу поліції залишились на тимчасово окупованій території Запорізької області  та зрадили присязі працівника поліції. 
 
Підозрювані добровільно погодились проходити службу у незаконно створеному окупаційною адміністрацією правоохоронному органі на території смт Чернігівки. Працюючи на ворога, поліцейські забезпечували його інформацією про персональні дані своїх колег та наявну в них вогнепальну зброю, а також брали участь у проведенні пропагандистських заходів для місцевого населення.
 
По теперішній час вони виконують вказівки та розпорядження окупантів та використовують теоретичні знання і практичні навички, отримані в Україні, з метою зміцнення ворожої влади на тимчасового захопленій території.
 
Наразі всіх підозрюваних звільнено з органів Нацполіції України.

 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 3054