Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2023

Судитимуть мешканця Запоріжжя за вбивство трьох людей

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка за фактами умисних вбивств трьох осіб (ч. 1 ст. 115, п. 9, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Також йому інкримінують крадіжку майна, викрадення паспорта, незаконне виготовлення, носіння, передачу та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 357 КК України, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1 КК України).
 
                              
 
Слідством встановлено, що в грудні 2017 році запоріжанин здійснив постріл з вогнепальної зброї в голову 81-річної жінки, в якої винаймав кімнату. Від тяжкого поранення вона загинула на місці. Наступного дня, щоб приховати сліди злочину, чоловік розчленував її тіло, склав у мішки та виніс до гранітного кар’єру на території Дніпровського району Запоріжжя.
 
                                                       
 
У вересні 2021 року під час конфлікту, який виник на побутовому ґрунті підозрюваний вбив свого знайомого, а його тіла позбувся фактично в такий же спосіб. Потім, розуміючи, що мати потерпілого, яка дізналася про цей злочин, повідомить правоохоронцям, позбавив і її життя. Тіло жінки обмотав скотч-лентою та закопав на городі її домоволодіння. Після цього, скориставшись ситуацією, привласнив банківську карту потерпілої та впродовж 8 місяців знімав її пенсійні заощадження на загальну суму 45 тис. грн.
 
Під час проведення санкціонованих обшуків у гаражному приміщенні підозрюваного правоохоронці виявили вогнепальну зброю та її елементи, понад 500 одиниць куль та гільз, а також більше 170 патронів різного калібру тощо.
 
Наразі чоловік перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1388