Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2022

15 років за ґратами з конфіскацією майна – на Запоріжжі засуджено ще одного бойовика «ДНР»

За публічного обвинувачення  Запорізької обласної прокуратури вироком суду бойовика так званої «ДНР» визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
 
 
 
Прокурори в суді довели, що наприкінці лютого 2022 року мешканець Донецької області добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав так званої «народної міліції ДНР»,  де служив на посаді стрільця. Прибувши на територію Пологівського району, він виконував накази командирів російської армії, облаштовував блокпости, на яких забезпечував контрольно-пропускні функції, здійснював оборону визначених бойових позицій з метою утримання тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Із липня 2022 року чоловік добровільно підписав контракт про проходження військової служби в лавах армії рф. Перебуваючи у складі диверсійно-розвідувальної групи, брав безпосередню участь у бойових діях проти військових ЗСУ. Внаслідок бойових зіткнень на тимчасово окупованій території Пологівського району його було взято в полон.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управлінням СБУ  в Запорізькій області.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1396