Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2022

На Запоріжжі триває боротьба з колаборантами – судитимуть директорів шкіл з окупованих Якимівки та Великої Знам’янки

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно вчителя навчального закладу з Великої Знам’янки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Стосовно ще однієї працівниці освіти з Якимівки обвинувальний акт з аналогічною кваліфікацією був скерований до суду ювенальними прокурорами Мелітопольської окружної прокуратури.
 
                                               
 
Розслідуванням встановлено, що в липні 2022 року освітянин із  села Велика Знам’янка після окупації Василівського району добровільно пішов на співпрацю з представниками окупаційної влади та обійняв посаду директора школи, яка підконтрольна окупаційній адміністрації.
 
На початку травня 2022 року завуч гімназії селища Якимівка також погодилась співпрацювати з ворожою владою та була призначена керівником однієї з місцевих шкіл.
 
Очоливши навчальні заклади, підозрювані активно впроваджували освітні стандарти країни-агресора. Маючи значний досвід роботи та відповідну кваліфікацію, вони швидко оновили програму викладання із використанням російських підручників та змінили форму оцінювання школярів на 5-ти бальну.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області та Відділу поліції №1 Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1353