Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2022

Привласнили майно комунальних установ окупованого Мелітополя на понад 400 тис. грн – судитимуть ще трьох учасників злочинного угруповання

Прокурори Запорізької окружної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт стосовно ще 3-х членів злочинного угруповання, які привласнили майно комунальних підприємств та організацій окупованого Мелітополя, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України). 
 
Розслідуванням встановлено, що троє мешканців Мелітополя, об’єднались у злочинне угрупування з метою привласнення майна чотирьох комунальних закладів окупованого міста. Відповідно до злочинного плану та розподілених між собою ролей  вони заволоділи  талонами на пальне цих установ на понад 400 тис. грн. Потім  з метою їх вивезення та продажу на підконтрольній території України до складу організованої злочинної групи було залучено ще одного учасника,  який мав досвід у збуті паливно-мастильних матеріалів. Отримавши від своїх спільників під реалізацію викрадені талони, чоловік намагався  перевезти їх через фільтраційний пост Запоріжжя, де був викритий правоохоронцями. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Відділу поліції № 6 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Обвинувальний акт стосовно четвертого учасника злочинного угрупування  за аналогічною кваліфікацією з листопада 2022 року перебуває в провадженні суду.
 
Примітка:  Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1476