Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2022

Спеціалізованою екологічною прокуратурою взято участь у 12-th KYIV CRIMINAL LAW FORUM

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури взяли участь у  кримінальному форумі з найактуальніших практичних питань у сфері кримінального права та процесу, які виникають під час дії в країні воєнного стану.
 
Спікерами на заході виступали судді Верховного суду, Вищого антикорупційного суду, судді різних інстанцій, адвокати, науковці, представники Національного агентства з питань запобігання корупції, Міністерства юстиції України, Незалежного інституту судових експертиз, Офісу Генерального прокурора, Запорізької обласної прокуратури, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань та інші.
 
                                          
 
На форумі обговорювались новації та зміни кримінального законодавства, які  зумовлені війною, захист постраждалих та відшкодування їм збитків, кримінальна відповідальність за колабораційну діяльність. Особливої уваги приділено питанню боротьби з корупцією.
 
Прокурори СЕП під час діалогу з учасниками форуму зосередили  їх увагу на особливостях встановлення та відшкодування збитків, завданих злочинами проти довкілля в умовах збройного конфлікту. 
 
Ними зауважено, що з початку повномасштабного російського вторгнення мають місце безліч фактів забруднення довкілля хімічними токсичними речовинами, важкими металами, знищення флори, фауни та об’єктів природно-заповідного фонду, екологічна загроза джерелам водопостачання тощо через масові ракетні  та артилерійські обстріли військовими країни-агресора не лише території Запорізької області, а й України в цілому.
 
Наразі органи слідства розслідують понад 175 кримінальних правопорушень проти довкілля, вчинених рф у Запорізькій області. Державною екологічною інспекцією Південного округу (Запорізька та Херсонська області) частково розраховано шкоду навколишньому природному середовищу, яка складає майже 2,5 млрд грн, і це не є остаточна цифра. На цей час призначено інженерно-екологічні експертизи.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1424