Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2022

Псевдоволонтерство та незаконне використання гуманітарної допомоги  - в обласній прокуратурі відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення взаємодії органів правопорядку в протидії цим злочинам

В обласній прокуратурі під головуванням першого заступника керівника відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з виявлення, документування, розкриття та припинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним використанням гуманітарної та безоплатної допомоги, благодійних пожертв та псевдоволонтерською діяльністю.
 
Спочатку підбили підсумки  щодо розслідування кримінальних проваджень та проведеної роботи з попередження цієї категорії злочинів за час дії воєнного стану.
 
На розгляд судів передано 3 обвинувальні акти стосовно шахраїв, які намагалися збагатитись на своїх співвітчизниках під час війни. Двоє з них продавали «неіснуюче» військове тактичне спорядження, інший пропонував переважно внутрішньо переміщеним особам «послуги» з подачі заявок на отримання грошової допомоги від держави, випитував персональні дані для входу в інтернет-банкінг та переказував гроші з їх рахунків на підконтрольні йому. Також у провадженні суду перебуває обвинувальний акт стосовно ще однієї псевдоволонтерки, яка під приводом збору благодійних коштів для Збройних Сил України «заробила» для власних потреб понад 400 тис.
 
            
 
У 6 кримінальних провадженнях наразі розслідуються обставини незаконного поводження із гуманітарною допомогою. В одному з них посадовиці регіонального органу влади повідомлено про підозру в розтраті гуманітарної допомоги на суму майже півмільйона гривень.
 
За результатами засідання розроблено нові заходи, які мають сприяти підвищенню ефективності роботи з документування аналогічних фактів.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1376