Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2022

Впроваджує російські стандарти освіти на тимчасово окупованій території – судитимуть псевдоміністерку освіти Запорізької області

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки Запорізької області, яка пішла на співпрацю з представниками окупаційної влади і наразі керує так званим «министерством образования Запорожской области». Їй інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, в березні 2022 року директорка одного з коледжів Мелітополя  добровільно очолила «департамент образования военно-гражданской администрации г. Мелитополь», а потім -  «департамент образования и науки Запорожской области». Перебуваючи на вказаних посадах, жінка забезпечувала діяльність та здійснювала загальне управління цих незаконно створених органів освіти. З метою підтримання незаконної влади в тимчасово окупованому Мелітополі вона організувала серед місцевих освітян збори, де закликала їх співпрацювати з представниками країни-агресора та відновити навчальний процес у місті, але за російськими стандартами. 
 
Надалі підозрювана отримала «підвищення» та  була призначена «міністром освіти Запорізької області». Обіймаючи «крісло міністра», вона продовжила активно організовувати учбовий процес із використанням освітніх програм окупантів. Окрім цього, з метою повної інтеграції різних типів навчальних закладів захопленої території Запорізької області в освітній простір країни-агресора брала участь у засіданні колегії «министерства просвещения российской федерации».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі  Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1169