Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

На пропозицію окупантів очолили навчальні заклади в Мелітопольському районі - у колабораціонізмі підозрюються  «директорки» двох шкіл

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної прокуратури двом працівницям освіти повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
                                                    
 
За даними слідства, колишні директорка одного з навчальних закладів та завуч гімназії селища Якимівка після окупації Мелітопольського району добровільно пішли на співпрацю з ворожою владою. Вони погодились очолити дві школи, які наразі підконтрольні окупаційній адміністрації.
 
Використовуючи надані ворогом псевдоповноваження, «директорки» організували освітній процес за стандартами держави-агресора та оновили програму викладання з використанням російських підручників.
 
Окрім цього, підозрювані неодноразово брали участь у постановочних відеосюжетах та фотозвітах для пропагандистських ЗМІ, в яких висловлювали вдячність окупаційній владі стосовно «відновлення» освітнього процесу та «повернення» вчителів до роботи.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Відділу поліції №1 Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 333