Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

Прокуратура захищає інтереси територіальної громади -  до бюджету Запоріжжя судом стягнуто 1,6 млн грн плати за користування неоформленою землею

Рішенням суду задоволено позов Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя в інтересах Запорізької міської ради до суб'єкта господарювання про стягнення доходу, отриманого від безпідставно набутого майна в сумі понад 1,6 млн грн.
 
Прокурорами встановлено, що в 2013 році товариство набуло право власності на нерухоме майно, а в 2014 році отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою для розташування будівлі універмагу на території Дніпровського району. Проте суб’єкт господарювання вчасно не уклав з міською радою договір оренди земельної ділянки. Внаслідок цього бюджет Запоріжжя недоотримав плату за фактичне користування земельною ділянкою на понад 1,6 млн грн.
 
Після набрання судовим рішенням законної сили прокуратура забезпечуватиме його реальне виконання з метою стягнення заборгованості.

До відома: використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка (ст. 206 Земельного кодексу України). Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147, п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України).
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1392