Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

Очолив школу та впроваджував у навчальний процес освітні стандарти країни-агресора – підозрюється колишній викладач з окупованої території Запорізької області

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури вчителю однієї зі шкіл с. Велика Знам’янка повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, на початку липня 2022 року чоловік погодився на співпрацю з представниками окупаційної влади та обійняв посаду директора місцевої школи, підконтрольної окупаційній адміністрації. Про своє псевдопризначення публічно повідомив педагогічному колективу навчального закладу. Маючи значний досвід роботи та відповідну кваліфікацію, він організовував учбовий процес та впроваджувати освітні стандарти країни-агресора. Для цього керівник оновив програму викладання із використанням російських підручників та змінив форму оцінювання школярів на 5-ти бальну.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1431