Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2022

Брали участь в організації фейкового «волевиявлення» на окупованій території Запорізької області – повідомлено про підозру ще 11 громадянам

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру ще 11 громадянам України, які брали активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Запорізької області. Їм інкримінують колабораційну діяльність, вчинену групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, 11 місцевих мешканців Запорізького регіону добровільно погодились на пропозицію окупаційної влади взяти участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо приєднання Запорізької області до складу країни-окупанта.
 
Четверо з них очолили незаконні дільничні виборчі комісії, інші сім - стали членами цих псевдовиборчих органів, утворених в Мелітопольському, Бердянському та Василівському районах. Підозрювані проводили агітаційні заходи серед місцевого населення та забезпечували їх усією інформацією щодо виборчого процесу, складали реєстри виборців, готували бланки бюлетенів, підшукували приміщення для проведення незаконного голосування тощо.
 
 
                       
                       
                             
 
Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1124