Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2022

Поширення злочинного впливу - підозрюється мешканець Запоріжжя

За процесуального керівництва прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя "кримінальному авторитету" повідомлено про підозру за поширення злочинного впливу та незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 255-1, ч. 1 ст. 263 КК України). 
 
За даними слідства, неодноразово судимий  за вчинення умисних тяжких злочинів мешканець Запоріжжя, маючи авторитет у кримінальному світі, через довірених осіб поширював свій злочинний вплив на території Запорізької області. 
 
Вказана особа з метою задоволення своїх особистих та злочинного середовища матеріальних потреб підшукував осіб, які займаються незаконним обігом наркотиків, та отримував від них частину грошових коштів від «заробленого прибутку». При цьому він вимагав від наркоділків працювати за його умовами в обмін на сприяння у  розвитку їх наркобізнесу.
 
Також підозрюваний, використовуючи свій авторитет, сприяв особам кримінального світу у вимаганні з місцевого жителя 1,5 тис. доларів США та 10 тис. грн неіснуючого боргу. 
 
Наразі так званий «кримінальний авторитет» та двоє його співучасників у вчинених злочинах перебувають під вартою, ще один -  під цілодобовим домашнім арештом.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі  Відділу поліції № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1315