Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2022

15 років за ґратами з конфіскацією майна – на Запоріжжі засуджено учасника «ДНР»

За публічного обвинувачення  Запорізької обласної прокуратури вироком суду визнано винним бойовика так званої «ДНР» у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
 
Прокурори у суді довели, що у лютому 2022 року мешканець Тореза, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного збройного формування, підконтрольного так званій «ДНР». Перебуваючи на посадах стрілка та командира різних підрозділів «народної міліції ДНР», він виконував злочинні накази командирів російських військ - здійснював оборону визначених бойових позицій, чергував та забезпечував контрольно-пропускні функції на блокпостах. Також обвинувачений брав безпосередню участь на боці РФ у бойових зіткненнях проти українських захисників на території Пологівського району Запорізької області.
 
Під час здійснення оборони рубежів з метою утримання тимчасово окупованої території Пологівського району бойовик був взятий у полон підрозділами ЗСУ.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1200