Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2022

Заступнику керівника одного з територіальних підрозділів міграційної служби на Запоріжжі повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, заступник начальника одного з територіальних підрозділів Управління ДМС у Запорізькій області на початку збройної агресії РФ перейшов на бік ворога. Він добровільно очолив незаконно створений в окупованому Мелітополі «міграційний орган» та виконував вказівки і розпорядження керівників окупаційної адміністрації. Підозрюваний особисто брав участь у примусовій паспортизації населення захопленої території Запорізької області та організації псевдореферендуму. Згодом він був «відзначений» ворогом нагородою за активну участь у проведенні заходів так званого «волевиявлення». 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1543