Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2022

Зайняли посади у псевдоправоохоронних органах на тимчасово окупованій території Запорізької області –  одного громадянина судитимуть, ще трьом повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької  обласної прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру, а  стосовно ще одного до суду скеровано обвинувальний акт  за фактами колабораційної діяльності  (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, громадяни України добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою та погодились обійняти посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово захопленій території Запорізької області.
 
                                              
 
Один із них вступив до лав створеного окупантами  «Днепрорудненского районного отдела милиции», інших призначали  на псевдопосади заступника начальника «Розовского РОВД в Запорожской области», заступника начальника «Камянко-Днепровского районного отдела милиции» та оперуповноваженого «Токмацкого районного отдела милиции».       
 
                                              
 
Наразі всі вони активно забезпечують діяльність зазначених підрозділів так званої «народной милиции» та вчиняють дії, пов’язані з «охороною правопорядку», за стандартами держави-агресора.
 
Троє з них є експравоохоронцями та були звільнені до повномасштабного вторгнення РФ за різних підстав, у тому числі і за порушення Присяги.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1431