Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

Вивезення з окупованої території Запорізької області українських дітей під приводом організації їх відпочинку - розпочато кримінальні провадження

Захист прав дітей є одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури.
 
Наразі широкого розповсюдження в ЗМІ набули відеозвернення мерів окупованих міст Запорізької області, розміщені ними у власних Telegram- каналах.
 
За їх інформацією військовослужбовці країни-агресора та представники окупаційної адміністрації в порушення законів та звичаїв війни, передбачених міжнародним законодавством, організували масове відправлення до Краснодарського краю та окупованого Криму українських дітей під приводом відпочинку та оздоровлення у таборах під час канікул. Наразі вони відмовляються повертати їх батькам. Також в інформаційних повідомленнях йде мова, що на цей час дітей утримують проти їх волі у неопалюваних приміщеннях, без належного харчування та теплого одягу.
 
За цими фактами прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України, та розпочаті досудові розслідування.
 
Проводяться першочергові слідчі дії та вживаються заходи для встановлення всіх обставин цих подій.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
   
 
 
   

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1555