Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2022

Збирали щоденні «побори» з підприємців одного з ринків Запоріжжя -  викрито учасника злочинної схеми 

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя припинено злочинну схему вимагання «поборів» із підприємців на одному з ринків Запоріжжя, яку розробили службові особи районної державної лікарні ветеринарної медицини. Одного з її учасників викрито «на гарячому» під час отримання чергового «побору» (ч. 3 ст. 368 КК України).

 
За даними слідства, ветпрацівники систематично вимагали та одержували від місцевих підприємців гроші за безперешкодну реалізацію на ринку м’яса. Тим, хто відмовлявся платити, не видавались дозвільні документи тощо. У такий спосіб указаними особами отримано від продавців м’ясної продукції  неправомірної вигоди на загальну суму понад 400 тис. грн.
 
                         
 
Триває слідство, встановлюється коло осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності. 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі  слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції  України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1316