Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2022

Захисні споруди не приведені у готовність для укриття цивільного населення – прокуратура звернулася з позовами до суду

Запорізькою окружною прокуратурою встановлено, що на території сіл Долинське та Біленьке Запорізького району з населенням  майже у 6 тис. осіб, при наявності двох протирадіаційних укриттів, жодне не готове для використання за призначенням.
 
Попри повномасштабне вторгнення рф в Україну, яке триває вже більше 8 місяців, органи місцевого самоврядування на цих територіях не вжили заходів до приведення захисних споруд, призначених для укриття місцевого населення у кількості 800 осіб, у готовий до використання стан.
 
      

З метою захисту інтересів держави у цій сфері, усунення протиправної бездіяльності балансоутримувача захисних споруд та приведення їх у готовність прокуратура звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з двома позовними заявами, розгляд яких наразі триває.
 
До відома: відповідно до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України у разі введення надзвичайного стану та в особливий період захисні споруди цивільного захисту повинні приводитись у готовність до прийому населення у термін, що не перевищує 24 годин.

Утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється їх власниками, користувачами, юридичними особами, на балансі яких вони перебувають, за рахунок власних коштів.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1620