Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Участь у підготовці та проведенні псевдореферендуму на Запоріжжі – ще трьом особам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  ще 3-м громадянам, які брали активну участь в організації  та проведенні  незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Запорізького регіону, повідомлено про підозру. Їм інкримінують колабораційну діяльність, вчинену за попередньою змовою групою осіб  (ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
За даними слідства, з серпня 2022 року псевдогубернатор Запорізької області розпочав підготовку незаконного референдуму з питання приєднання Запорізького регіону до рф. З цією метою він спочатку підписав відповідне розпорядження, а у вересні видав «указ», у якому обумовив строки його проведення - з 23 по 27 вересня 2022 року. 
 
До його підготовки поміж інших колаборантів долучились ще 3-є проросійськи налаштованих мешканців Бердянська та Полог. Двоє з них погодились очолити так звані «територіальні виборчі комісії Бердянська та Бердянського району». Бажаючи проявити себе перед вищим військово-політичним керівництвом держави-агресора, вони вжили низку заходів із організації проведення цього фейкового заходу.
 
Ще один їх спільник  від імені окупаційної влади рф записав та оприлюднив у телеграм-каналі "Главное в Пологах" публічне звернення до місцевих щодо «важливості» проведення референдуму. Також він, залучившись підтримкою російських збройних формувань, здійснював «поквартирний» обхід у день референдуму та змушував громадян до «волевиявлення».
 
          
 
Наразі вживаються заходи із документування злочинних дій та притягнення усіх причетних до них осіб  до відповідальності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 2012