Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2022

Безперешкодний перетин громадянами лінії зіткнення - на Запоріжжі викрито учасників ще однієї корупційної схеми

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито 4-х учасників корупційної схеми перетину лінії зіткнення на Запоріжжі. Серед них - керівник структурного підрозділу територіального відділу поліції. Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), а його посередникам - у пособництві у вчиненні вказаного злочину (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, поліцейський та представник органу влади, особа якого з’ясовується слідством, для реалізації злочинної схеми збагачення за рахунок отримання грошової винагороди від громадян за безперешкодний перетин лінії розмежування залучилися  підтримкою 3-х цивільних осіб.
 
                    
 
Питання швидкого та позитивного включення транспортного засобу до складу колони для виїзду  на тимчасово непідконтрольну території України та  формальний огляд вантажу коштував громадянам від 500 до 2000 доларів США. 
 
                                                   
Обумовлена сума коштів отримувалась цивільними особами, та в подальшому передавалась правоохоронцю та представнику органу державної влади.
 
Наразі задокументовано одержання зазначеними особами неправомірної вигоди на загальну суму близько 160 тис. грн.
 
Під час проведення обшуків за місцем мешкання та автомобілях підозрюваних вилучено близько  23 тис. доларів США та 370 тис. грн, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші докази їх злочинної діяльності.
Слідство триває, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області та Головного управління  ВБ СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1488