Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.09.2022

Збирав кошти на безпілотники для окупантів та підшукував корегувальників ворожого вогню – на Запоріжжі   судитимуть місцевого мешканця

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
 
Розслідуванням встановлено, що проросійсько налаштований житель Запоріжжя, перебуваючи на території тимчасово окупованого Мелітополя, перейшов на бік ворога та добровільно надає усіляку допомогу у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдання спецслужб країни-агресора він підшукував людей та схиляв їх до співпраці з окупантами.  Ці громадяни за його дорученням збирали інформацію про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, видів та кількості військової техніки та її переміщення на території Запоріжжя та області. Потім розвіддані через представленого обвинуваченим куратора  передавалась ворогу.
 
Також з ідеологічних міркувань громадянин анонсував у відкритому Телеграм-каналі збір коштів на придбання безпілотних літальних апаратів для використання у бойових діях проти українських захисників. Зібрані суми передавав представникам військових формувань країни-агресора.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1520