Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2022

Робота органів прокуратури області в умовах особливого періоду

Прокурори Запорізької обласної прокуратури продовжують виконувати всі покладені на них конституційні функції в умовах повномасштабної війни рф проти України та українського народу.
 
З 24 лютого 2022 року акцентовано роботу процесуальних прокурорів на швидкому, повному розслідуванні кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією, та скерування їх до суду.
 
Наразі прокуратурою забезпечується процесуальне керівництво у понад 3 тис. кримінальних провадженнях за фактами порушень законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України).
 
               
 
Серед них найбільш поширеними є обстріли, які супроводжуються вбивством мирного населення, руйнуванням та знищенням цивільної та критичної інфраструктури.  Також зафіксована велика кількість випадків захоплення та пограбування промислових та аграрних підприємств, приватного бізнесу, нерухомості, автівок, сільгосптехніки та іншого майна, вбивства, зґвалтування та викрадення мирних громадян.
 
                                          
 
Переважна більшість цих злочинів вчинена на тимчасово окупованій території Запорізької області.
 
У цих провадженнях органами слідства встановлюються обставини загибелі та поранення внаслідок обстрілів більше 800 мирних мешканців, знищення та пошкодження понад 5 тис. об’єктів нерухомості, серед яких 1826 – житлових будинків та квартир, 166 промислових підприємств, більше 30 закладів охорони здоров’я, майже 100 закладів дошкільної, середньої та вищої освіти тощо.
 
                              
 
Кожен з таких злочинів не залишиться поза увагою правоохоронців та отримає належну правову оцінку.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1339