Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2022

Шахрайство на продажу неіснуючих бронежилетів - до 5 років за ґратами засуджено мешканця Запоріжжя

За публічного обвинувачення прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя 22-річного чоловіка визнано винним у шахрайстві, вчиненому шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі.
 
Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року житель Запоріжжя скористався запровадженням воєнного стану в Україні та розробив шахрайську схему викрадення грошей у громадян. Спочатку він розміщував оголошення у месенджері «Телеграм» про продаж військового тактичного спорядження. Потім у листуванні з потенційними покупцями представлявся волонтером з Дніпропетровщини, входив до них у довіру та домовлявся про продаж неіснуючих бронежилетів.  Переконавши у такий спосіб двох покупців про наявність обраних позицій, засуджений отримав від них повну оплату. Відповідно замовлений товар не надіслав. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Відділу поліції  № 4 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1544