Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

На Запоріжжі викрито контрафактні цигарки без марок акцизного податку на суму майже 1,5 млн грн

Шевченківською окружною прокуратурою м. Запоріжжя здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами незаконного придбання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, 31-річний чоловік в умовах воєнного стану розробив схему нелегального бізнесу з реалізації контрафактних цигарок. Із цією метою він через мережу Інтернет у різних українських компаніях-виробників купував тютюнові вироби сумнівної якості. Користуючись послугами одного із поштових перевізників забезпечив доставлення товару до Запоріжжя.
 
Чоловіка викрито на початку вересня 2022 року біля одного з поштових відділень у Шевченківському районі міста під час завантаження в автомобіль цигарок без відповідних дозвільних документів. У нього вилучено 8400 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку на суму понад 330 тис грн.
 
                       
 
У той же період аналогічне кримінальне провадження вчинили інші двоє запоріжан. Під час обшуку їх транспортного засобу всього виявлено близько 30 тис пачок контрафактних цигарок. Вартість вилученого майна на загальну суму складає понад 1,1 млн грн.
 
                               
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліціїї Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1430