Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2022

Погодились на співпрацю та очолили псевдооргани  на тимчасово окупованій території Запорізької області - одного судитимуть, ще 4 громадянам  повідомлено про підозру

П’ятеро громадян України добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою та  були призначені на посади у незаконно створених правоохоронних та інших органах влади. Вони активно забезпечують їх діяльність. Чотирьом із них прокурорами Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру, а стосовно ще одного - до суду скеровано обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України).
 
Один із них -  мешканець Одещини, у червні 2022 року прийняв пропозицію представників країни-агресора та зайняв псевдопосаду керівника «Великобелозёрского районного отдела милиции». 
 
Інший, житель смт Дніпрорудного очолив так званий «Днепрорудненский районный отдел милиции». 
 
                                                     
 
Ще одна «приверженка руського миру» у травні 2022 року отримала від представників країни-агресора призначення на псевдопосаду «председателя Кирилловской поселковой администрации».
 
Мешканець Бердянська, колишній працівник районних електромереж, за погодженням  так званого «голови військово-цивільної адміністрації м. Бердянська» зайняв посаду голови у незаконно створенній окупаційною владою військово-цивільній адміністрації Андріївської ОТГ Бердянського району.
 
Водночас судитимуть ще одного мешканця Бердянська, який спочатку очолив так зване «Энергодарское межрайонное управление милиции», а з травня 2022 року був призначений «заместителем начальника главного управления» у незаконному правоохоронному органі  тимчасово окупованого Енергодара - «народной милиции Таврической губернии».
 
                        
 
Досудове розслідування  здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1720