Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

У Запоріжжі припинили діяльність шахрайського «Call-центру» – трьом його «працівникам» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито шахрайський «Call-центр» у Запоріжжі.
 
За даними слідства, мешканці обласного центру розробили схему шахрайського заволодіння грошовими коштами громадян України. З цією метою вони орендували приміщення у центрі Запоріжжя, яке оснастили комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням та клієнтською базою банківських установ України. «Працівники» центру телефонували громадянам та представлялись співробітниками банківських установ, виконавчої або казначейської служби. Під час розмов вони вводили потерпілих в оману та переконували здійснювати перекази своїх заощаджень на підконтрольні їм банківські рахунки. 
 
Правоохоронними органами задокументовано більше 20 епізодів вчинення шахрайських дій на суму понад 5 млн грн. 
 
   
 
Під час санкціонованих обшуків вилучено комп’ютерну техніку, комунікаційне обладнання для приховування номерів телефонних дзвінків, чорнові записи, у тому числі зі списками ошуканих громадян, грошові кошти на загальну суму 300 тис грн в різних валютах, автомобілі. 
 
    
 
Наразі трьом учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру. Їм інкримінують шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України). 
 
Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 2 Запорізького районного управління поліції та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1750