Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

Судитимуть лікаря-колаборанта, який очолив підконтрольний окупаційній адміністрацій медичний заклад Мелітополя

Прокурори Мелітопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Розслідуванням встановлено, що наприкінці лютого 2022 року в умовах воєнного стану, мелітопольський лікар пішов на співпрацю з ворогом та погодився очолити медичний заклад, підконтрольний окупаційній адміністрації. Його призначено «головним лікарем» так званої Мелітопольської обласної лікарні, створеної представниками окупаційної влади в тимчасово захопленому  Мелітополі. Наразі він виконує покладені на нього організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції комунального підприємства медичної сфери.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1586