Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

З метою недопущення безоплатного використання земельної ділянки прокуратура звернулась до суду на захист інтересів територіальної громади

В умовах воєнного стану прокуратура продовжує захищати інтереси територіальних громад у сфері економічних та земельних правовідносин.
 
Прокуратурою встановлено, що упродовж тривалого часу на території Шевченківського району одне з найбільших у Східній Європі підприємств з виробництва абразивів використовує земельну ділянку площею майже 50 га, надану для розташування промислового майданчика. Проте, усупереч чинному законодавству, договір оренди землі з міською радою укладений не був, унаслідок чого місцевий бюджет не отримав 19 млн грн.
 
Наразі Господарським судом Запорізької області відкрито провадження за позовом Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя про стягнення з товариства доходу від безпідставно набутого майна.
 
До відома: Використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка (ст. 206 Земельного кодексу України). Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147, п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України).
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1381