Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2022

15 років позбавлення волі – засуджено бойовика так званої «ДНР»

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури бойовика так званої «ДНР» визнано винним у державній зраді та участі у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 260 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
 
Прокурори у суді довели, що у 2015 році мешканець с. Старомлинівка, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області вступив до лав так званої «народної міліції ДНР» та став  гранатометником взводу окремої мотострілецької бригади. 
 
Після призначення наприкінці лютого 2022 року командиром відділення стрілецького полку 70 армії країни-агресора, він брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України на території Херсонської та Запорізької областей. 
 
Обвинувачений  виконував злочинні накази командирів російських військ, чергував на блокпостах, забезпечував контрольно-пропускних функцій – перевірку документів, особистих речей, «націоналістичних» татуювань, та транспортних засобів громадян.
 
Внаслідок бойового зіткнення у червні 2022 року він був взятий у полон та затриманий.  Наразі перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Управління СБУ в Запорізькій області.
 
 Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1594