Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2022

На Запоріжжі викрито двох учасників корупційної схеми з перетинання громадянами лінії зіткнення

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито двох громадян на отриманні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення представників територіальних органів влади про безперешкодне проходження громадянами фільтраційних заходів (ч. 3 ст. 369-2 КК України).  
 
 
За даними слідства, двоє цивільних відповідно до злочинної схеми вимагали від громадян кошти за швидкий та позитивний розгляд заявок із подальшим виїздом на тимчасово непідконтрольну територію України. Частину отриманих грошей вони повинні були передавати посадовим особам органів влади. Безперешкодний перетин лінії розмежування «коштував» для однієї людини від 500 до 1500 доларів США та від 700 доларів США за одиницю автотранспорту. 
 
Посередників затримано в порядку статті 208 КПК України на території фільтраційного центру у Запоріжжі. У них вилучено понад 13 тис доларів США та 50 тис грн, отриманих від громадян упродовж дня.   
 
                 
 
Під час проведення обшуків за місцем мешкання затриманих вилучено 69900 доларів США, 7650 євро  та  50 тис грн. Також виявлено чорнові записи зі списками осіб із зазначенням сум та позначками про їх сплату. 
 
 
                                          
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру та обрання запобіжного заходу.  
 
Слідство триває. 

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та слідчими Головного Управління Нацполіції в Запорізькій област.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1649