Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

Шахрайство на наданні допомоги внутрішньо переселеним особам – на Запоріжжі підозрюється місцевий мешканець

Прокурори Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомили про підозру місцевому мешканцю у шахрайстві, несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих)  систем та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 361, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
За даними слідства, 22-річний чоловік через месенджер Telegram знаходив тематичні канали, переважна більшість учасників яких були внутрішньо переміщені особи. Використовуючи у своєму профілі фото з логотипом відомої банківської установи, він переконував громадян, що є співробітником банку та пропонував подати заявку на отримання грошової допомоги від держави. Дізнавшись від громадян персональні дані для входу в інтернет-банкінг, переказував гроші з їх рахунків на підконтрольні йому. У такий спосіб він ошукав жінку, яка евакуювалася з Пологівського району, заволодівши її майже 300 тис грн. Коло інших осіб, які потерпіли від злочину, наразі встановлюється.
 
                   
 
Більшу частину отриманих шахрайським шляхом коштів підозрюваний використав для погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління Головного Управління  Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1502