Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

Зрадили присязі та перейшли на бік ворога – на Запоріжжі повідомлено про підозру у держзраді дев'ятьом правоохоронцям

Прокурори Запорізької обласної прокуратури повідомили про підозру у державній зраді дев’ятьом правоохоронцям, які перейшли на бік ворога та отримали посади у силових органах,  підпорядкованих агресору (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що з квітня 2022 року шість поліцейських з Мелітополя та три з Токмака зрадили присязі та почали співпрацювати з окупантами. Вони по сьогодні виконують службові обов'язки, покладені на них псевдоправоохоронними органами у тимчасово окупованих містах Запорізької області. Підозрювані задіяні в патрулюванні вулиць, захоплених окупантами міст Пологівського та Мелітопольського районів, та у проведенні обшуків за місцями мешкання колишніх їх колег.

Наразі  всі вони звільненні з органів Нацполіції України. 
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: 
AppStore: 
https://apple.co/3wQrcXy 
Google Play: https://bit.ly/3Ny09a6
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1547